Akvarium fisk akvariefisk logo tropisk fisk ciklid akvarium
Menu

Starta
Akvarieväxter
· Växtakvarium
· Anubias
· Cryptocoryne
· Välja Växter
Akvarieskötsel
Alger
Cykling
Dekorationer
Fiskmat
· Att Mata Fisk
· Torrfoder
· Levande Foder
· Yngelmat
Försäkringar
Laga Akvarium
Lekakvarium
Lekmetoder
Nybörjarfiskar
Fisksjukdomar
· Bukvattensot
· Fenröta
· Hål i huvudet
· Sammetssjuka
· Vita pricksjukan
Snäckor
Utrustning
·Akvariebelysning
· Akvariefilter
Välja Fisk

Sötvattensakvarium

Här har vi samlat information som rör sötvattensakvarium. I vänsterspalten hittar du generella artiklar om allt från akvarieskötsel, utrustning och dekorationer till tips och råd om olika sorters fiskmat och hur man bör mata sina fiskar. Vi har även artiklar om några av de vanligaste sjukdomar som kan drabba ditt sötvattensakvarium, anvisningar om hur man kan bära sig åt för att laga ett akvarium samt en del matnyttig information om försäkringsfrågor. Det är inte så trevligt att stå med 500 liter vatten på vardagsrumsgolvet och inse att hemförsäkringen visst inte tänkte akvarierelaterade olyckor. Många sötvattensfiskar uppskattar planterade akvarium och vi har därför inkluderat artiklar om växtakvarium, olika sorters akvarieväxter, och hur man bär sig åt för att välja växter till sitt akvarium.

Vi har även en sektion med  artprofiler för den som vill veta mer om specifika arter av sötvattens fisk. Vi har försökt inkludera en bra blandning av populära fiskar lämpliga för nybörjare, medelerfarna och avancerade akvarister och beskriva arter från många olika fiskgrupper. Vi jobbar även med att kontinuerligt utöka arkivet med mer sötvattensfisk.

Sötvattensakvarium för nybörjare

Om det här är ditt första sötvattensakvarium, eller om du upplevt mycket problem med dina tidigare sötvattensakvarier, är det en mycket bra idé att börja med att läsa artikeln som heter akvarieskötsel. Du kan sedan gå vidare till artikeln om cykling. Cykling handlar om att skapa ett bra biologiskt filter i akvariet som hjälper dig att hålla vattenkvalitén uppe. Genom att cykla sitt akvarium innan man fyller det med en massa fisk kan man undvika en hel del framtida problem och akvariet blir också mycket enklare att sköta. Tyvärr är det många som hoppar över cyklingen, eller som får höra från akvariebutiken att bästa sättet att starta ett nytt akvarium är att hälla i lite vattenberedningsmedel, låta vattnet stå i 24 timmar, sätta igång utrustningen och kasta i all fisk man vill ha.

När du kommit så här långt kan du ta en titt på artikeln om nybörjarfiskar. Att du är nybörjare innebär inte att du måste nöja dig med ett stim neontetror och en algätande mal, det finns mängder av mer ovanliga fiskar som kan trivas utmärkt även hos en oerfaren akvarist. Om du vill veta mer kan du kika på vår artikel om att välja fisk. Det är också en bra idé att ta en närmre titt på artbeskrivningarna för sötvattensfisk. För varje art har vi angett hur pass svårtskött den anses vara. Om du är nybörjare bör du hålla dig till arter av svårighetsgrad 1 eller möjligen 2. Vilka arter du väljer kommer att påverka vilken utrustning du behöver. Om du känner dig förvillad när du vandrar runt bland akvarieaffärens hyllmeter av lustiga filter, dyra belysningsanordningar och mystiska pumpar kan artikeln om utrustning lämplig för sötvatten nog vara befriande läsning.
 

Odling av sötvattens fisk

För dig som är sugen på att odla sötvattensfisk rekommenderar vi artiklarna om lekmetoder, lekakvarium och yngelmat. Det är även en bra idé att ta en närmare titt på artprofilerna eftersom vi inkluderat en del odlingsinformation i artbeskrivningarna. Vissa sötvattensarter leker helt utan uppmuntran, medan andra behöver någon form av särskild akvarieskötsel för att bli redo att leka. Det kan t ex handla om att låta vattenkvalitén sjunka rejält för att simulera torrperiod och sedan göra ett stort vattenbyte.

_________________________________________________________________________________

Kakpolicy

Privacy policy för anonser Copyright akvariefisk.com 2006
Populära Akvariefiskar

Ciklider
Afrikansk fjärilsciklid
Altumskalar
Auratus ciklid
Benga ciklid
Blå ciklid
Blå delfinciklid
Blå orkide ciklid
Boliviansk fjärilsciklid
Cynotilapia afra
Demasoni ciklid
Eldbuk
Fjärilsciklid
Grön diskus
Gul (Golden) labidochromis
Gul dvärgciklid
Guldsömsciklid
Heckel
Jack Dempsey
Kakadua ciklid
Lamprologus - Mångbandad snäcklekare
Mari Gold
Nyckelhålsciklid
Palettciklid
Pandaciklid
Papegojciklid
Påfågelciklid
Regnbågsciklid
Röd dvärgciklid
Röd juvelciklid
Rödzebra
Sajica ciklid
Saulos ciklid
Skalar
Zebraciklid

Malar
Ancistrus mal
Bulldog mal
Clown pleco
Fläckig pansarmal
Hajmal
Jätteancistrus
Leopard acanthicus
Metallpansarmal
Plecostomus mal
Prickig knorrmal
Randig pleco
Royal pleco
Segelfenspleco
Silverhajmal
Skäggnosmal
Vitprickig taggmal
Xingu Ancistrus
Zebra pleco

Tetror
Blodfenstetra
Glödbandstetra
Kardinaltetra
Koppartetra
Neontetra
Piraya
Rosentetra
Sorgmanteltetra
Svart neontetra

Labyrintfiskar
Blå gurami
Dvärggurami
Fredlig Kampfisk
Guldgurami
Honungsgurami
Marmorgurami
Mosaikgurami
Paradisgurami
Siamesisk kampfisk

Levandefödare
Black Molly
Guppy
Platy
Segelfensmolly
Svärdbärare

Barber
Eldstjärt
Guldfisk
Kardinalfisk
Kilfläcksrasbora
Koi
Kopparbarb
Mässingsbarb
Praktbarb
Silverhaj
Tigerbarb
Zebrafisk

Andra Fiskar
Black ghost knivfisk
Dvärgotocinclus
Grön kulfisk
Jätteormhuvudsfisk
Kuhlii ål
Pakistanbotia
Praktbotia
Randig otocinclus
Siamesisk algätare
Sterlett
Motoro Stingrocka
Tigerbotia